_


06.06.2017.

... jer smo se igrali!

Male sitnice uvijek mnogo znače

Pripremila: Aldijana Selimbegović

" ... a ta Biserna Zvijezda ima najčudesniji sjaj koji se može zamisliti i očarava svojom ljepotom. Onome ko je vidi ispuni jednu veliku želju, a čitav mu se život, i prošli i budući, ozari srećom neopisivom, eto, tolika je njezina moć, tolika je njezina ljepota."

Ljepota svakog našeg susreta ne može se u potpunosti dočarati riječima. Svaki utorak imao je nešto posebno, nešto naše, nešto što smo stvarali svakim pročitanim redom. Plovili smo kroz svijet avantura, novih likova, koji su doprinosili buđenju naše mašte. Mašte koja je stvarala našu kutiju iznenađenja koju smo obložili najljepšim ukrasnim papirom. Ona koja će nam biti uvijek tu, jedna od najljepših uspomena, jer smo je zajedno popunili. Jer smo se igrali.

  

Igrajući se, brinuli smo se o našim junacima od kojih smo vrijedno učili i upijali. Važno je vjerovati i biti tvorac svoje sreće, a sreću dijeliti pruženom rukom prijateljstva. Male sitnice uvijek mnogo znače. Mi smo ih imali mnogo. Značajnih i šarenolikih.

  

Najljepših, poput iskrenih osmijeha koji su krasili naš kutak.

Riječ Jasmine Klico Hasanagić:

- U našem čarobnom kutku, kako ga mi volimo zvati, pročitali smo mnogo priča. Imali susrete sa junacima, doživljavali nove avanture, stekli i trajna prijateljstva. Iz sedmice u sedmicu radovali smo se svakom novom druženju, uz knjigu. Naučili smo mnogo toga. Naučili smo nešto mnogo važno, vrednovati prijateljstva, pažljivo gradeći svaki odnos kao pisac svoje djelo. Te vrijednosti, naravno, prenosit ćemo i dalje, nakon ljetne pauze. Do tada, naša poruka koju šaljemo jeste da i dalje nastavite druženje uz knjigu, sa vašim najdražim likovima. I mali i veliki, jer zajedno učimo i stvaramo. Provedite najljepše trenutke u zagrljaju najmilijih. Takvi trenuci pamte se za cijeli život. Ostavljaju trag. Djeca to znaju prepoznati. Djeca prepoznaju iskrenost.

  

Mi vjerujemo u važnost malih priča, jer kada se čitaju, one postaju velike. Velike, jer su dotakle naše srce. Sačuvale hrabro jednu stazu, kojom od septembra nastavljamo koračati.


Ko smo mi?
Na ovim stranicama smo svi jedno.
Sa stavom koji niko ne pakuje, ne forsira. Smatramo da nije potrebno objašnjavati kako nastaju pakovanja i od strane koga. Ne takmičimo se, to bi bilo kao da se takmičimo same sa sobom i svojim mislima. Izbacile smo ideju o konkurenciji iz svog uma, a ubacile smo stvaralački um. Fokusirale se na svoje snove, svoje vizije, na svoj rad.
Ne odustajemo, borimo se i pored onih koji su imali i još uvijek imaju nadu da ćemo se ugasiti. Ovo je svijet na naš način.

Glavni i odgovorni urednici:

- Aldijana Selimbegović


- Lejla Berilo


- Melisa Tabaković


- Meliha Hadžimehmedagić


- Milena Marinković


Sugestije i kritike možete slati na:
kolumnist.blogger.ba@gmail.comNaš Glas
Latif Moćević - Ženi


Sunday Stories - Bajka


Ammara Mistrić - U srce


Maya Sar - Nespretno


Sonja Bakić & Tony Cetinski - Tražim te


Maja Milinković - U meni sve zna da volim te


Dalal - Gdje sam ja?


Laka - Mačko


Divanhana - Emina


Oxiduality feat. Mika K - Together Again


Vukašin Brajić & Alogia - Od svega umoran


Nina Petković - Talas i brod


Letu Štuke - Mjesto za dvoje

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
313568

Powered by Blogger.ba