_


30.05.2017.

Autentičnost karakterističnog zvuka - Sunday Stories

Taktovi novih pjesama urezat će vam se u muzičku memoriju i pratiti vas u ritmu ubrzane urbane svakodnevnice

Komentar iz našeg ugla: Meliha Hadžimehmedagić
                        Aldijana Selimbegović


Sunday Stories, jedini autorski punk-jazz band sa ovih prostora, objavili su svoj istoimeni album prvijenac pod pokroviteljstvom Muzičke produkcije BHRT-a. Upečatljivo iskustvo promocije albuma, održane 20. maja u klubu Monument, potvrdilo je ono u što smo već bili duboko uvjereni - Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Valentin Šeremet i Zlatan Begić imena su koja svojom aktivnošću oplemenjuju bosanskohercegovačku muzičku scenu. Berin Tuzlić uradio je spot za singl "My Man is a Dick", koji zajedno sa pjesmama "Woman on the ground" i "Sehara" čini ljubavnu trilogiju. Na albumu se nalaze i dvije od ranije poznate i omiljene pjesme, "Bajka" i "About a boy".

  

Album kao cjelina odiše iskrenom energijom, dok svaka pojedinačna pjesma potcrtava nepoljuljanu autentičnost karakterističnog zvuka Sunday Stories. Svaka odsvirana priča nosi poruku da zrelost ne mora biti stara i da nepredvidljivost karakteru daje na kvaliteti. Taktovi novih pjesama Sunday Stories urezat će vam se u muzičku memoriju i pratiti vas u ritmu ubrzane urbane svakodnevnice. Mi smo se već uhvatile kako prelazeći pješački pjevušimo "My Man is a Dick", a ne sumnjamo da ćete i vi.

 


Ko smo mi?
Na ovim stranicama smo svi jedno.
Sa stavom koji niko ne pakuje, ne forsira. Smatramo da nije potrebno objašnjavati kako nastaju pakovanja i od strane koga. Ne takmičimo se, to bi bilo kao da se takmičimo same sa sobom i svojim mislima. Izbacile smo ideju o konkurenciji iz svog uma, a ubacile smo stvaralački um. Fokusirale se na svoje snove, svoje vizije, na svoj rad.
Ne odustajemo, borimo se i pored onih koji su imali i još uvijek imaju nadu da ćemo se ugasiti. Ovo je svijet na naš način.

Glavni i odgovorni urednici:

- Aldijana Selimbegović


- Lejla Berilo


- Melisa Tabaković


- Meliha Hadžimehmedagić


- Milena Marinković


Sugestije i kritike možete slati na:
kolumnist.blogger.ba@gmail.comNaš Glas
Latif Moćević - Ženi


Sunday Stories - Bajka


Ammara Mistrić - U srce


Maya Sar - Nespretno


Sonja Bakić & Tony Cetinski - Tražim te


Maja Milinković - U meni sve zna da volim te


Dalal - Gdje sam ja?


Laka - Mačko


Divanhana - Emina


Oxiduality feat. Mika K - Together Again


Vukašin Brajić & Alogia - Od svega umoran


Nina Petković - Talas i brod


Letu Štuke - Mjesto za dvoje

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
313568

Powered by Blogger.ba