_


22.05.2017.

Svi na jednom mjestu, jedni uz druge, osmijehom za sve

Mogućnost da se ostvari jedan san život čini interesantnijim, jer istinski su važni sastojci života

Pripremila: Aldijana Selimbegović


Proteklog vikenda uvjerili smo se da je moguće okupiti sve različitosti na jednom mjestu, a da povod bude igra, druženje, sreća i fudbal. Turnir Fudbal za sve u organizaciji ŠF Respekt, uz saradnju sa specijalnim partnerom Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, na novoizgrađenom igralištu na Zetri otvoren je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, dječaci i djevojčice formirali su olimpijske krugove, te na taj način cijelom svijetu poslali poruku da olimpijski duh još uvijek živi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Ljubav postaje najjača snaga, kada se ujedinimo, čvrsto uhvatimo za ruke i vjerujemo da zajedno možemo savladati prepreke. One koje su stvorili neki čudni ljudi. Sve što nas uči, ima svoju vrijednost, čini nas jačima. I ovog puta iskrene i snažne poruke dolaze nam od djece, kojoj smo pružili priliku. Sa sportskog terena.

  
  

Riječ Muhameda Bikića:
- 20. maj 2017. godine ostat će zlatnim slovima upisan u historiji bh. fudbala i uopće sporta, ne samo na našim prostorima nego širom svijeta. Tog sunčanog majskog dana u olimpijskom komplesku Zetra u olimpijskom duhu, zajedno, držeći se za ruke, svi učesnici su napravili olimpijske krugove u olimpijskim bojama, poslavši veoma jaku i plemenitu poruku zajedništva manifestacije Fudbalom za sve, osmijehom za sve, radosti za sve, Respektom za sve, koji je i sami naziv škole - Škola fudbala Respekt. Jedinstvena, najhumanija i besplatna škola već pune tri godine pruža podršku integraciji i inkluziji, djeci s poteškoćama u razvoju, bez roditeljskog staranja i Romima, kao i tipičnoj djeci i djevojčicama. Svi na jednom mjestu, jedni uz druge je najjača poruka i pouka sa ove jednovnevne manifestacije na Zetri.

     

Emocije povezuju ono što nam je važno, povezuju nas sa svijetom, jer je riječ o onim iskrenim. Iskrenost jeste riječ koju često koristimo, ali je ovakve priče itekako zaslužuju. Jer su priče nade. Nade koju otvaraju vrata sporta.

Riječ Emira Hujdura:

- Utisci, emocije, još uvijek se "sređuju", ali sam prezadovoljan odnosom svih učesnika, posebno djece. Poput pravih profesionalaca ispunili su sve zadatke tokom ceremonije otvaranja. Olimpijskim krugovima, njihovim bojama, kao što je i Muhamed već naglasio, simbolično smo ukazali na postojanje različitosti i njihovo zajedništvo. Škola fudbala "Respekt" nastavit će sa razbijanjem predrasuda, te djeci različitih psihofizickih sposobnosti i materijalnog stanja nastojati da obezbjedi jednake mogućnosti. Uskoro putujemo u Beč gdje ćemo učešćem na međunarodnom turniru imati priliku promovisati aktivnosti kojima se naša BiH itekako može i mora ponositi.

  

Mogućnost da se ostvari jedan san život čini interesantnijim, jer istinski su važni sastojci života. Davati, činiti dobro drugima, načela su koja još uvijek zahvaljujući pojedincima vrijede, nisu nestala. Sreća se uvijek vraća onima koji je poklanjaju. Osmijeh za osmijeh. Čin koji je posljedica pažnje, zahvalnosti, razumijevanja, jer sve je moguće gdje postoji volja.

  

Voljom se pronalazi i način, a ponos je u ovom slučaju osjećaj koji ne smije izostati. Ukoliko se služimo zdravim razumom.
Naš respekt za Respekt!


Ko smo mi?
Na ovim stranicama smo svi jedno.
Sa stavom koji niko ne pakuje, ne forsira. Smatramo da nije potrebno objašnjavati kako nastaju pakovanja i od strane koga. Ne takmičimo se, to bi bilo kao da se takmičimo same sa sobom i svojim mislima. Izbacile smo ideju o konkurenciji iz svog uma, a ubacile smo stvaralački um. Fokusirale se na svoje snove, svoje vizije, na svoj rad.
Ne odustajemo, borimo se i pored onih koji su imali i još uvijek imaju nadu da ćemo se ugasiti. Ovo je svijet na naš način.

Glavni i odgovorni urednici:

- Aldijana Selimbegović


- Lejla Berilo


- Melisa Tabaković


- Meliha Hadžimehmedagić


- Milena Marinković


Sugestije i kritike možete slati na:
kolumnist.blogger.ba@gmail.com

Naši najbolji prijatelji!
Plivački klub SPID je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini. Cilj kluba je rehabilitacija, resocijalizacija i inkluzija osoba sa invaliditetom kroz plivanje i vodene sportove.
Intenzitet snage i volje, iskrene želje može proizvesti priču koja našoj zemlji daje novi tračak nade da nismo isključivo omotani u sivilo. Postoje i one prirodne boje kojima se svi iskreno divimo zbog dubine njihove stabilnosti, jer simboliziraju povjerenje, odanost, samopouzdanje, inteligenciju i istinu. Mogu proizvesti priču zahvaljujući hrabrim ljudima čija su srca ispunjenja ljubavlju prema onom što rade. Ljubav jeste najjača snaga. Neizostavna je u svakoj oblasti. Neizostavna je i u svijetu sporta, a sport ima svoju ulogu, svoje značenje. Onakvu kakvu mi poznajemo, uz izgradnju timskog jedinstva pružajući i primjenjujući sve navedeno uspješno pretapaju u stvarnost omogućavajući da svako dijete bude dio sportskog kolektiva – Amel Kapo, Đeneta Boja, Ilda Bučan i Admir Malićbegović

pkspid.ba

Naša preporuka!
altteatar.com


bookvar.co


fbl.ba


sartr.ba


sumens.com

Naš Glas
Latif Moćević - Ženi


Sunday Stories - Bajka


Ammara Mistrić - U srce


Maya Sar - Nespretno


Sonja Bakić & Tony Cetinski - Tražim te


Maja Milinković - U meni sve zna da volim te


Dalal - Gdje sam ja?


Laka - Mačko


Divanhana - Emina


Oxiduality feat. Mika K - Together Again


Vukašin Brajić & Alogia - Od svega umoran


Nina Petković - Talas i brod


Letu Štuke - Mjesto za dvoje

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
304145

Powered by Blogger.ba