!!! !!! !!!

Iz našeg ugla: lejla Berilo
               Aldijana Selimbegović
               Melisa Tabaković


  Kako je sramota postala način rada u institucijama BiH nema načina da se uvrijedi nerad parlamentaraca, a i ostalih budžetskih korisnika. Svaka vam čast na neradu, neradu koji je počeo da ubija. Svaka vam čast na svim budalaštinama koje svakodnevno izgovarate, svaka vam čast na budžetu koji silujete svaki mjesec! Dokazali ste da ste monstrumi, dokazali ste da je politika kojom se vi bavite samo vještina da lažete!!! Očigledno imate prevelik apetit! Samo da vam presjedne! Jeste li svjesni "rezultata vašeg rada"? Suze ispred Parlamenta u počast preminuloj bebi!!! A nama šaljete poruke sigurnosti, koje sigurnosti, koje? Pričate o korupciji ministre, otimanju, nebrigi, imate obraza za to? Kakve šestorke, mislite da je nekog od građana, onih koji su roditelji i koji to planiraju biti briga za to? Umjesto brige ko će s kim, jeste li vi sigurni, ko kome više odgovara, svi, ali svi trenutni na vlasti, udrite dobro glavom, zid vam je najbolji! Svima, bez izuzetka. Treba li da se izvinjavamo što želimo porodice?! Ovoj zemlji se daruje budućnost, i zbog te budućnosti mi "krademo", odnosno pokušavamo ukrasti nekoliko brojeva na papiru? I to vam previše da nam date?! Ako je to grijeh, šta je onda ovo što vi činite? Da se kojim slučajem vama ovo dešava, da se vaše dijete rodilo i da mu treba taj broj, šta biste uradili? Znamo, odlično znamo!!!
Neka nam ovo bude lekcija da ne biramo iste, one koji izjavljuju da bi još da vladaju! Koji su se inače pokazali kao dobri vladari pa smo sada ovdje gdje jesmo! Trebaju nam sposobni, oni koji znaju šta je čovjek, šta su djeca, i pismeni, a ne oni masni sa plakata. Jer nažalost, ove koji su sada na vlasti, neko je birao za pare, a neko za jare!!! Surova slika. A svaka vam čast i na nama.
Svaka nama čast što smo vas proizveli, svaka nam čast što vas puštamo, a NAS spriječavamo, što vas trpimo. Svaka nam čast što smo od Biroa napravili instituciju. A najviše nam svaka čast što je izgleda došlo vrijeme da kažemo DOSTA! Samo da istrajemo! Za budućnost naših najmilijih i najvrijednijih.

    [IMG]http://img4.imageshack.us/img4/1821/kikd.png[/IMG]

Komentariši